Programma

Alles
Dans
Dans

Future For The Past - Jennifer Tosch, Katy Streek

Future For The Past - Jennifer Tosch, Katy Streek

Sites of Memory presenteert Future for the Past, een reis door de tijd naar het gezamenlijke koloniale verleden van Nederland en Zuid-Afrika. Door middel van een theatrale en interactieve stadswandeling onderzoeken we met het publiek hoe het koloniale verleden doorspeelt in ons heden en ons beeld voor de toekomst. Met een interpretatie van dit verleden door makers uit Nederland en Zuid-Afrika in zang, poëzie, dans, beeldende kunst en theater. 

Duur 90 min

Amsterdam | Start bij het Joods Historisch Museum

Vr 2 okt try-out
Za 3 okt première
Zo 4 okt
Wo 7 okt
Do 8 okt
Vr 9 oktober
Za 10 okt Zo 11 okt 

Vertrektijden volgen nog, kaartverkoop is vanaf 15 augustus

Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld. In augustus is het volledige programma online.

Dans

I Listen You See - Hamdi Dridi (Tunesië)

I Listen You See - Hamdi Dridi (Tunesië)

Welke cultuur, gewoonten en geschiedenissen delen we met elkaar en hoe zijn die zichtbaar in ons gedrag en onze gebaren? De Tunesische choreograaf Hamdi Dridi onderzoekt de culturele bagage die we met elkaar delen, onze geschiedenis zoals die deel uitmaakt van ons alledaags gedrag, onze handelingen, gebaren en gewoonten. Didri vergroot die handelingen en gewoontes, de stiltes en de herhalingen in ons gedrag en zet ze om in dans.

Drie Tunesische dansers brengen een gedanst eerbetoon aan de alledaagse handelingen, bewegingen en gedrag van werkende mensen. Drie mannen die elkaar ontmoeten, drie levenspaden, drie unieke klanken en beelden, drie herinneringen die elkaar kruisen. In de ontmoeting van deze mannen ontstaat een magische plek waarin hun dagelijkse bewegingen, hun gedrag en routines overgaan in dans die de schoonheid in die routines en in de cultuur en geschiedenis die de mannen met elkaar delen zichtbaar maakt. Met In I Listen You See maakt Hamdi Dridi een dansvoorstelling waarin hij een erfgoed met ons deelt dat verborgen is maar levend in de alledaagse handelingen en gebaren van mensen in zijn thuisland, Tunesië.

Choreografie en muziek: Hamdi Dridi Dansers
Dansers: Houcem Bouakroucha, Hamdi Dridi, Feteh Khiari
Soundscape: Christophe Zurfluh
Duur: 50 min

Amsterdam | Compagnietheater
Do 1 okt
Vr 2 okt

Amsterdam | Podium Mozaiek
Wo 7 okt

Rotterdam | Maaspodium
Di 7 okt

 

Tijden en kaartverkoop worden later bekend gemaakt Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld. In augustus is het volledige programma online.

Dans

La Meute (Wolfpack) - Babacar Cissé (Senegal)

La Meute (Wolfpack) - Babacar Cissé   (Senegal)

La Meute (Wolfpack) is een reis naar het hart van de menselijke relaties, naar de dynamiek van de groep en naar de dierlijke natuur van de mens. Wolven en mannen. We vinden de alfa, de dominante man; de bèta, geschikt om leiding te geven ; de omega, de zondebok. In deze meute moet iedereen zijn plaats vinden, zich aanpassen aan de regels van de groep, integreren of emanciperen. ‘Homo homini lupus est’, de mens is voor de mens een wolf. In La Meute (Wolfpack) neemt Babacar Cissé ons via hiphopdans mee naar de verbindingen die we hebben met de anderen om ons heen.  

“Ik wilde in La Meute (Wolfpack) met plexiglasplaten werken, experimenteren met nieuwe glijeffecten op de vloer en regen op het podium brengen, wat de glijdende beweging versterkt en uitvergroot. Zo vloeit in deze choreografie de dans uit op de vloer, maar wordt ook kwetsbaar doordat we spelen met onze instabiliteit. En dat versterkt het doel van dit stuk, van deze dans: de relatie met de ander." (Babacar Cissé)

Concept, choreografie en dans: Babacar Cissé
Dansers: Andy Andrianasol, Damien Bourletsis, Hugo Ciona, Jordan Malfoy, Anthony Mezence, Maxime Vicente
Licht: Stéphane Lesauce
Duur 60 min

Amsterdam | Compagnietheater
Za 3 okt (twee voorstellingen)

Tijden en kaartverkoop worden later bekend gemaakt

Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld. In augustus is het volledige programma online.

Dans

Le Syndrome de l'Exilé - Babacar Cissé (Senegal)

Le Syndrome de l'Exilé - Babacar Cissé   (Senegal)

Ballingschap is dat je gedwongen wordt om je geboorteland te verlaten, uit straf, uit angst of uit noodzaak. Bij sommige ballingen overheerst de pijn van het vertrek, bij anderen de hoop op een betere toekomst. Hun verhalen raken ons, ongeacht hun herkomst. Misschien omdat we ergens allemaal ballingen zijn, allemaal min of meer losgezongen van een plek in onze jeugd of in ons hart die we gedwongen hebben moeten verlaten. Het syndroom van de balling is beseffen dat ballingschap uiteindelijk altijd een spiritueel proces is. Dat je niet alleen een plek achterlaat maar ook een deel van jezelf.

"Het lichaam is een taal. Mijn bewegingen dragen het geheim van mijn diepere identiteit. Dat is voor mij waar dans ontstaat. Dans staat voor leven, het is een weg naar de ander, naar handeling en gebeurtenis. Het legt de poëzie van het gevoel bloot en maakt de schoonheid van het zijn toegankelijk. Vanuit die verwondering heb ik deze solo geschreven." (Babacar Cissé)

Concept, choreografie en dans: Babacar Cissé
Licht: Antoine Auger
Video: Antoine Mortoire
Duur 60 min

Utrecht | Stadsschouwburg
Vr 9 okt, 20:30 uur

Rotterdam | Maaspodium
Wo 7 okt
Tijden Maaspodium en kaartverkoop worden later bekend gemaakt

 

Het programma wordt de komende tijd verder ingevuld. In augustus is het volledige programma online.