Afrovibes besteedt in het festival ruime aandacht aan vormgeving en mode van hedendaagse Afrikaanse ontwerpers en vormgevers. Hiervoor hebben wij een nieuwe programmalijn uitgezet: Vormgeving en Creative Arts. Hiermee nodigen wij Afrikaanse kunstenaars en ontwerpers uit die vernieuwende vormen en designelementen ontwikkelen op het gebied van vormgeving, mode en design. In 2018 was de tweede editie van dit programma. Dit is een beeldverslag van de vormgeving en mode tijdens Afrovibes 2018.

  • Lesiba Mabitsela, fashion performer uit Zuid-Afrika maakte tijdens zijn residency de mode performance Black Tie met catwalk modellen van Xclusiv Company uit Rotterdam. Black Tie was een multidisciplinaire mode performance waarin Lesiba zijn kijk gaf op de exotisering van Afrikaanse mode en het zwarte mannenlichaam.
  • Ed Suter (Zuid-Afrika) ontwierp het campagnebeeld van de 15e editie van het festival.
  • De expositie Portraits of Land in Amsterdam (Compagnietheater en De Balie), Rotterdam (Maaspodium) bracht actueel design, illustraties, animaties en grafisch werk van jonge kunstenaars, grafisch vormgevers en illustratoren uit Afrika en Nederland: Atang Thsikare (Zuid-Afrika), Alberta Whitlle (Barbados), Ed Suter (Zuid-Afrika), Keith Virgo (Zuid-Afrika), Patricia Kaersenhout (Nederland), Lisolomzi (Zuid-Afrika), Josemarie Nyagah (Zuid-Afrika). De expositie werd uitgebreid met animaties en illustraties van kunstenaars uit het netwerk van Iziko National Gallery in Kaapstad: William Kentridge (ZA), James Webb (ZA), Steven Cohen (ZA) en Gerald Machona (Zimbabwe).

Dit programma Vormgeving en Creative Arts is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie.

Hieronder de blog post waarop je kunt klikken om een beeldverslag te zien.

 

 

De expositie Portraits of Land in Amsterdam (Compagnietheater en De Balie), Rotterdam (Maaspodium) bracht actueel design, illustraties, animaties en grafisch werk van jonge kunstenaars, grafisch vormgevers en illustratoren uit Afrika en Nederland: Atang Thsikare (Zuid-Afrika), Alberta Whitlle (Barbados), Ed Suter (Zuid-Afrika), Keith Virgo (Zuid-Afrika), Patricia Kaersenhout (Nederland), Lisolomzi (Zuid-Afrika), Josemarie Nyagah (Zuid-Afrika). De expositie werd uitgebreid met animaties en illustraties van kunstenaars uit het netwerk van Iziko National Gallery in Kaapstad: William Kentridge (ZA), James Webb (ZA), Steven Cohen (ZA) en Gerald Machona (Zimbabwe).

Lesiba Mabitsela, fashion performer uit Zuid-Afrika maakte tijdens zijn residency de mode performance Black Tie met catwalk modellen van Xclusiv Company uit Rotterdam. Black Tie was een multidisciplinaire mode performance waarin Lesiba zijn kijk gaf op de exotisering van Afrikaanse mode en het zwarte mannenlichaam.

Ed Suter (Zuid-Afrika) ontwierp het campagnebeeld van de 15e editie van het festival.